Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Amber Coast

Amber Coast Gdansk

Bestemmingen vanaf Eindhoven:-Barnsteenkust Kaunas (met vertrek uit Groningen)

Een geweldige citytrip naar Kaunas, voor een kennismaking met de Baltische staten. Bezoek Litouwen voor een spirituele en historische ervaring. Verblijf in een luxehotel en ervaar winkelcentra waar echte haaien in rondzwemmen en voel de sneeuwvlokken die door de bomen heen vallen en op uw wangen smelten.

DAG 1 AANKOMST EN WANDELING DOOR KAUNAS

Aankomst in Kaunas, transfer per bus/minibus naar het hotel in het centrum van de stad. Nadat u hebt ingecheckt, wordt u met een cocktail verwelkomd door onze Nederlandstalige gids, die u onze optionele excursies zal presenteren. Deze avond nog maken we samen met de gids een kleine wandeling naar het centrum van de stad, gevolgd door een diner in een typisch Litouws restaurant. We keren terug naar het hotel voor onze eerste nacht in Kaunas.

Vandaag kunt u mee op uitstap naar de middeleeuwse stad Vilnius, al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Litouwen. De uitstap omvat het volgende; De Kerk van Sint Pieter en Paulus, het Kasteel van Gediminas, het Kathedraalplein met het Sint Stanislaw-kathedraal, de kerken van Sint Anns en Sint Bernardina, en het prachtige Ambergalerie-museum. Daarnaast bezoeken we Uzupis, een van de oudste en mooiste wijken van Vilnius, het Montmartre van Vilnius, dat al sinds de zestiende eeuw bekend staat als ā€œkunstenaarsrepubliek”, met zijn eigen grondwet, volkslied, kalender en kaart. We bezichtigen de Poorten van de Dageraad met het indrukwekkende heiligenbeeld van de Maagd Maria en de Russisch-orthodoxe Kerk van de Heilige Geest. We wandelen over het pittoreske Stadsplein en bezoeken de oude Universiteit van Vilnius (opgericht in 1579) en de prachtige Kerk van sint Jan. Na de tour keren we terug naar Kaunas waar we overnachten.

De ochtend is vrij. Rond het middaguur begint de dag met een reis naar Grutas Dorp en een bezoek aan Grutas Park, een openluchttentoonstelling van beeldhouwwerken en monumenten uit de Sovjettijd. Vanaf daar gaan we door door naar Druskininkai, het oudste kuuroord in Litouwen, dat met zijn minerale bronnen de trots van deze stad stad is. In 1794 kondigde de koning van Polen en Litouwen een decreet af waarmee de stad officiƫle status als kuuroord kreeg. Het werd echter pas een verwenplaats nadat in 1837 Fonberg, professor aan de Universiteit van Vilnius, het bronwater bestudeerde en aan de Tsaar aanraadde een gezondheidsoord te stichten. Tijdens ons bezoek aan het oord, zal iedereen de gelegenheid hebben om in ultragezond mineraalwater te baden voor een vergoeding. Hierna keren we terug naar Kaunas.

Vertrek naar het luchthaven of uitstap naar Riga.

Indien u opteert voor de extra nacht, kunt u kiezen voor een excursie naar Riga.

Met een gecombineerde bus- en wandeltocht ervaart u de belangrijkste bezienswaardigheden van Riga. We rijden langs de centrale boulevards van Riga en genieten van het uitzicht op onder meer de prachtige Kanaalparken, de Bastionheuvel, de statige Kruittoren, de Letse Nationale Theater en het Museum voor Schone Kunsten. U kunt de Art Nouveau-gebouwen van het begin van de 20e eeuw bezichtigen, het Vrijheidsmonument bewonderen, en genieten van de pracht van het Letse Nationale Operahuis naast de Daugava rivier.

Tijdens het wandelgedeelte van de tour, zult u genieten van de schoonheid van deze oude Hanzestad. Behalve de pittoreske straatjes van de oude stad bezoeken we ook monumenten als de Domkathedraal, de kerk van sint Pieter, de Zweedse Poort en de oude kasteel van Riga. We wandelen langs de oude Gildehuizen, Sintjacobskerk, de kerk van Maria Magdalena en het Parlementsgebouw. Hierna bezoeken we u de beroemde overdekte markt van Riga, de grootste van Europa.

Offerte Aanvragen