Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Barcelona

Reisoverzicht

Er zijn Nederlandstalige gidsen op alle excursies en busvervoer waar nodig.

Aankomst

WELKOM AAN DE COSTA BRAVA

Vertrek vanuit Eindhoven: we vliegen naar Barcelona, waar onze Nederlandstalige gidsen u zullen opwachten. We hebben een Privébus die u zal meenemen naar ons driesterrenhotel, gelegen aan de Costa Brava.

Barcelona – optionele uitstap

BARCELONA, MODERNE HOOFDSTAD EN EEN MONUMENT VAN DE ARCHITECTURALE GENIE GAUDI

De gids neemt ons mee naar het Spaanse Quartier met zijn beroemde fonteinen. Hierna bezoeken we Plaça de Catalunya. Hier wandelen we over La Rambla, de beroemde boulevard vol bezienswaardigheden, bloemenmarkten en Boheemse figuren.

Er zal genoeg tijd zijn de stad alleen te verkennen. U kan van de gelegenheid gebruik maken om de prachtige markt La Bouqueria te bezichtigen, waar u de wereldberoemde tapas kunt proeven maar ook genieten van architecturale parels als Gaudi’s Casa Pedrera, Casa Batlló en niet in het minst La Sagrada Familia, de indrukwekkende kathedraal waarvan de bouw in 1883 begon.

De kathedraal is een historisch en artistiek monument van nationaal belang en is een van de meest bezochte gebouwen van Spanje.

Na een bewogen dag keren we terug naar het hotel.

Salvador Dali

Optionele uitstap

De dag begint met ontbijt op het hotel. Voor wie het wil, is er een optionele uitstap naar het noorden van Barcelona. Hier vinden we de grooste verzameling werken ter wereld van de beroemdse Spaanse kunstenaar Salvador Dali, de vader van het surrealisme.

We beginnen deze uitstap in zijn geboortedorp Figueras, in de provincie Girona, een dorp dat volledig in het teken van Dali staat. Hier vinden we het Dali Theater-Museum, het grootste museum van surrealistische kunst ter wereld. Het is gebouwd op de ruïnes van het oude theater van het stad, dat tijdens de Spaanse burgeroorlog vernietigd werd. Het werd in 1974 geopend en heeft de grooste verzameling Dali-kunst ter wereld.

We zetten de dag voort door een van Dali’s geliefkoosde plekken te bezoeken: Cadaques, een pittoresk stadje waar hij besloot te wonen nadat hij van New York terugkeerde.

Na weer een bewogen dag keren we terug naar het hotel.

BARCELONA, OLYMPISCHE OMGEVING EN DE BESTE PLEKKEN OM TE SHOPPEN

We beginnen de dag met ontbijt op het hotel. Indien dit past in het vluchtschema reizen we terug naar Barcelona voor een last-minute uitstap. We bezoeken de Olympische haven waar de zeilwedstrijden van de 25e Olympische spelen in 1992 plaatsvonden.

De haven is een van de meest gesofisticeerde maritieme omgevingen en ligt tussen de stranden van Icaria. Hier zijn verschillende gezellige restaurants en cafés, zij aan zij met grotere en kleinere winkels langs een prachtige promenade.

We kunnen van de gelegenheid gebruik maken wat laatste souvenirs te kopen voor we de vlucht naar huis nemen.

Tarragona en de smaak van CAVA- Optionele uistap voor wie voor een extra nacht gekozen heeft.

TARRAGONA EN DE UNIEKE SMAAK VAN CAVA!

We beginnen de dag met ontbijt op het hotel. Je kan de rest van de dag van de rust genieten, of je kan met ons mee naar Tarragona. Tarragona is werelderfgoed vanwege zijn archeologische vondsten. Hier zien we Romeinse muren, het Amfitheater, circus, een vroegchristelijke begraafplaats en de indrukwekkende kathedraal.

Later in de middag reizen we naar een van de beroemdste tavernes waar CAVA, de Spaanse champagne gemaakt wordt.

Hier zijn duizenden vierkante meters wijngaarden verspreid over een prachtig schiereiland, die bekend staat om zijn veelzijdigheid, kwaliteit en pracht.

Het Iberisch schiereiland staat vol contrast en diversiteit en heeft een ideaal klimaat om druiven te kweken. We krijgen ook de kans te zien hoe de beste wijnen gemaakt worden bij een van de beste wijngaarden en zullen uiteraard de kans krijgen alles te proeven.

We eindigen de dag met een terugkeer naar het hotel.

NB. Voor een extra nacht op de Costa Brava hoeft u dit slechts aan te vinken op het registratieformulier.

 

Offerte Aanvragen