Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Berlijn

BERLIJN CITY BREAK

Bestemmingen vanaf Brussel-Zaventem

Berlijn heeft een fantastische mix van cultureel erfgoed en hippe attracties. De stad is beroemd om zijn nachtleven en zijn Boheemse feestcultuur. Ze staat vol bezienswaardigheden die u moet gezien hebben, zoals Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor. Bij uw aankomst in Berlijn zult u meteen zien waarom deze hoofdstad al zo lang de verbeelding van Europese reizigers verovert.Vanaf 195 euro per persoon.

Dag 1

Aankomst, transfer per bus of minibus naar het hotel, waar u na het inchecken verwelkomd zult worden door onze Nederlandstalige reisgids.

De tocht begint bij het Charlottenburgpaleis gelegen in de westelijke wijk Charlottenburg. Na een ontmoeting met de gids gaat de tocht verder door de westelijke helft van de stad. Al rijdend bezichtigen we het prachtige Kurfürstendamm, waar we stoppen voor een fotomoment bij de gebombardeerde Kaiser William Memoriaal Kerk. De tocht gaat verder door het centraal park van Berlijn, de Tiergarten, langs de torenhoge Siegessäule. Hierna brengen we een bezoek aan het Duitse parlement, de Rijksdag. Vanaf hier gaan we te voet verder en bezoeken we de Brandenburger Tor, op het beroemde Pariser Platz. Hierna wandelen we verder door naar het Holocaustmonument, waarna we van Hitlers Führerbunker bezichtigen voordat we met de bus naar ons volgende bestemming trekken. Eenmaal terug op de bus is de volgende halte het architectonisch verbazingwekkende Potsdamer Platz. Verwonderd door deze hoogstandjes van de moderne bouwkunst, bezoeken we vervolgens het voormalige terrein van de SS en het Gestapo-hoofdkwartier, waar we de tentoonstelling Topographie des Terrors bezichtigen, een internationaal gerenommeerde tentoonstelling over nazi-misdaden. Dit is toevallig ook de eerste keer dat u een stuk van de Berlijnse muur ziet in zijn oorspronkelijke staat, een uitgelezen kans op enkele fantastische vakantiekliekjes. De volgende halte op deze tour is het beroemde en beruchte Checkpoint Charlie. Hierna nemen we, indien gewenst, een lunchpauze. Plek hiervoor bij uitstek is het Hofbräuhaus, een gerenommeerde, typisch Duitse restaurant. Hoewel het Hofbräuhaus meestal met München geassocieerd wordt, is het eten het eten en het bier dat er geschonken wordt zo populair dat ze ook een vestiging hier in Berlijn geopend hebben. Na de lunch gaat de tocht door naar het historische hart van Berlijn, langs de prachtige Gendarmenmarkt en het Bebelplatz tot aan het Museumsinsel, een eiland op de rivier Spree waarop zich niet minder dan vijf musea bevinden. Dit eiland wordt tot het UNESCO-werelderfgoed gerekend.

Afhankelijk van hoeveel tijd er nog over is kunnen we onze tocht doorzetten doorgaan naar de East Side Gallery en/of de voormalige Joodse wijk die nu is uitgegroeid tot de kunstwijk van Berlijn. Er zal natuurlijk genoeg vrije tijd ingepland worden om te shoppen en bezoeken we het grootste warenhuis van Europa, KaDeWe.

Dinner Cruise van Charlottenburg: Ga met ons mee op de 2,5 uur durende avondcruise door een verlichte Berlijn, in combinatie met een prachtige tweegangendiner. Met deze cruise krijgt u de unieke kans om de vele moderne en historische bezienswaardigheden die onze stad biedt te zien vanuit een volledig nieuw perspectief en te luisteren over haar geschiedenis in het Engels of het Duits. Zelfs op de heetste dagen van het jaar, fungeert een licht briesje als een natuurlijke airconditioner en biedt een aangename verfrissing van het begin tot het einde van uw reis. We hopen u spoedig aan boord te mogen verwelkomen!

Potsdam en Sanssouci: We zijn blij om u te begeleiden op een historische excursie naar de voormalige zomerresidentie van de Pruisische vorsten, Potsdam. Potsdam staat bekend om zijn prachtige tuinen en architectuur. Maar in de eerste plaats bezoekt men Potsdam vanwege het legendarische Sanssouci-Paleis van koning Frederik II.Dit paleis werd zijn favoriete toevluchtsoord en is het hoogtepunt van uw excursie naar Potsdam.Na een rijtijd van ongeveer 30 minuten, rijden we over de feeërieke Glienicke Brug de oude stad binnen.Tijdens een korte wandeling maken we kennis met de historische stad Potsdam en haar vele bezienswaardigheden, zoals onder meer de Nederlandse wijk en de Russische kolonie Alexandrowka.Na de wandeling kunt u het prachtige interieur van het paleis in rococo-stijl bewonderen. Tijdens de zomermaanden staat een wandeling door het pittoreske park van Sanssouci ook op het programma.Bier Fietstocht –optionele excursie– Onze unieke BierBike biedt plaats aan 16 personen en is uitgerust met alles wat u nodig hebt voor een onvergetelijke bierervaring.

Dag 4

Transfer met de bus of minibus naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Offerte Aanvragen