Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Boedapest

REISBESCHRIJVING

Bestemmingen vanuit brussels Charleroi

Betoverend, kosmopoliet en vol charme: Boedapest is een van de meest geliefde bestemmingen van Europa, vol toprestaurants, honderden musea en galerijen en een bruisend nachtleven.

Aankomst te Boedapest, transfer naar het hotel en verwelkoming door onze Nederlandstalige gids.

Optionele uitstap: Rivier Cruise op de Donau

Geniet van een wonderlijk uitzicht op de verlichte stad vergezeld door een aangenaam diner en drankjes terwijl u op een prachtig schip over de Donau dobbert.

DAG 2 -OPTIONELE UITSTAP: CITY TOUR.

We beginnen onze tour aan de Kettingbrug. Eerst rijden we over de Margaretabrug om Buda te bezoeken. We brengen een bezoek aan de Kasteelwijk waar we alle wereldberoemde hoofdattracties bezoeken. We wandelen naar Sint Mathiaskerk en het Vissersbastion van waaruit u een prachtig panorama hebt over de hoofdstad. Dan rijden we naar de indrukwekkende Citadel op de Sint Gellértheuvel waar u een overzicht op heel Boedapest hebt. We rijden dan over de Elisabethbrug waar we de Grote Markthal bezoeken. Hierna bezoeken we de grootste synagoge van Europa en het esthetische Stadspark.

We gaan langs bij het grootste thermische kuuroord van Europa, de Zoo van Boedapest en het amusante pretpark. Hierna passeren we Heldenplaats, waar standbeelden van Hongaarse hertogen en koningen opgesteld staan. We gaan dan langs het beroemde Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, en onderweg passeren we de Opera van Boedapest en de Basiliek van Sint Steven. We nemen uitgebreid de tijd voor een geleid bezoek aan het neogotisch parlementshuis. Tijdens heel deze tour komt de 1000-jarige geschiedenis van Boedapest uitgebreid aan bod. De tour eindigt in het stadscentrum.

DAG 3.KUNSTENAARSDORP SZENTENDRE

We nemen u mee naar het pittoreske kunstenaarsdorp Szentendre. We wandelen door de smalle straatjes van dit prachtig dorp in Barokstijl, dat over middeleeuwse ruïnes gebouwd is. Hier nodigen we je uit om een van Hongarijes meest bekende specialiteiten te genieten: Lángos, gefrituurd ongegist brood.

Hierna kunt u naar keuze shoppen, het museum van de keramische kunstenares Margit Kovács bezoeken, of het Snoepmuseum met figuurtjes van marsepein verkennen. Tijdens de zomer, tussen 1 mei en 30 september, keren we terug per boot. Indien het water te laag staat, of tijdens de winter, gaan we met de bus terug. We eindigen onze tocht in het stadscentrum.

DAG 4. LAATSTE DAG – VERTREK.

We checken uit na een uitgebreid ontbijt en worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis.

Offerte Aanvragen