Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Boekarest

REISBESCHRIJVING

Bestemmingen vanuit Brussels Charleroi:- Boekarest / Kasteel van Bran

De hoofdstad van Roemenië heeft onterecht een slechte reputatie. In feite is Boekarest een dynamisch en energetische stad waar veel te beleven valt. Hier komt de oude wereld van het communisme rechtstreeks in contact met een ongebreideld kapitalisme. Op een paar dagen tijd kunt u geweldige musea bezoeken, door de prachtige parken flaneren en uitgaan in de meest trendy cafeetjes. Terwijl het centrum modern en bombastisch is, kunt u in rustige hoekjes Orthodoxe kerkjes en prachtige villa’s in Art Art-nouveaustijl aantreffen. Het communisme heeft het uitzicht van deze stad voorgoed veranderd. Dit is nergens meer evident dan bij het gigantische Parlementspaleis, de waanzinnigste en meest doorgedreven eerbetoon aan de megalomanie van een dictator die u ooit zal aantreffen.

Vertrek niet uit Roemenië voordat u het Kasteel van Dracula, ook bekend als Kasteel Bran, bezocht hebt. We kunnen voor u de Tweekastelentour boeken, een uitstap waarbij u niet alleen Kasteel Bran kunt bezoeken, maar ook Kasteel Peles, de zomerverblijf van de koninklijke familie. Tijdens deze pittoreske rit hebt u een prachtig uitzicht op het Karpatisch gebergte en onderweg stoppen we in Brasov, een traditioneel Transsylvanisch stadje.

Aankomst in Boekarest, waar wij u naar het hotel zullen vervoeren om in te checken. Daar zal u door onze Nederlandstalige gids verwelkomd worden.

Hier kan u deelnemen aan onze eerste optionele excursie, Boekarest: “Parijs van het Oosten”.

Een halfuur voor de uitstap wordt u aan het hotel opgehaald. We rijden naar een traditionele restaurant, net buiten Boekarest. Na een aperitief kunt u een genieten van een driegangenmenu, compleet met wijn en vergezeld door een gevarieerde folkloristische vertoning!

Op de terugweg naar Boekarest krijgt u een adembenemend uitzicht op de verlichte stad vanuit het Parlementspaleis. Op weg hierheen kunt u de pracht van het oude Boekarest bewonderen met het Kinseleffgebouw, de overwinningsboog, de oude Universiteit, de Caleb Victoriei en het Intercontinental Hotel. De uitstap eindigt terug aan het hotel.

DAG 2 -RONDLEIDING DOOR BOEKAREST

De beste manier om Boekarest te leren kennen is een hele dag door de stad te dwalen. We zullen over de grote boulevards wandelen, te beginnen het Centru Civic (Nederlands: het Staatsburgerlijk Centrum), de regeringswijk gebouwd in de jaren ’80 door Ceausescu. Hier stoppen we aan het indrukwekkende Parlementspaleis, achter de triomfboog. Hier bezoeken we ook het Dorpmuseum, een openluchtmuseum waar u traditionele architectuur en ambachten uit heel Roemenië kunt bewonderen. Na een gezellige lunch, zetten we onze uitstap verder en bezichtigen we andere delen van de stad. We eindigen onze tocht in het oude stadsgedeelte, waar we het oude koninklijk hof bezoeken: de Curtea Veche. Hierin is een restaurant gevestigd en een museum. Ondertussen hebt u een prachtig beeld kunnen vormen van de hoofdstad van Roemenië.

DAG 3.TWEEKASTELENUITSTAP

Dit is een volledige daguitstap van Boekarest naar Transsylvanië langs een pittoreske route door de Karpatische bergen. We brengen eerst een bezoek naar Peles Kasteel, waaraan tussen 1873 en 1914 gebouwd is. Het is het voormalig zomerverblijf van de Roemeense koninklijke familie en de meest bezochte museum van Roemenië. Hierna reizen we door naar het beroemde Slot Bran, eeuwen geleden gebouwd om de ingangsroute naar Transsylvanië te controleren. Dit is trouwens het beroemde slot van Dracula. Op de terugweg bezichtigen we het oude, typisch Transsylvanisch stadje Brasov.

DAG 4. UITCHECKEN

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar huis.

Offerte Aanvragen