Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Monaco

MONACO, GENUA EN DE CÔTE D’AZUR

Bestemmingen vanuit Brussels Charleroi

De Côte d’Azur is de Mediterraanse kust van zuidoostelijk Frankrijk. Hier treft u de beroemde badplaatsen Saint-Tropez en Cannes aan, en de luxueuze dwergstaat Monaco.

DAG 1 – AANKOMST EN TRANSFER

Aankomst te Turijn en transfer naar Savona, waar u door onze Nederlandstalige gids verwelkomd zult worden. U kunt deelnemen aan een geleide wandeltocht door Savona.

Een bustocht langs de Bloemensnelweg op de Italiaanse kust geeft u een overweldigende blik op enkele prachtige Ligurische steden voordat we de grens met Frankrijk oversteken en aankomen in het Prinsdom Monaco. Monaco is een van de kleinste staten ter wereld en zijn geschiedenis is al 700 jaar verbonden met de Grimaldi-dynastie. Het vorstenhuis won onder invloed van prins Rainier III, staatshoofd van 1949 tot 2005 enorm aan populariteit. Dankzij een sprookjeshuwelijk met de Amerikaanse actrice Grace Kelly en talloze initiatieven, slaagde hij erin zijn land te transformeren tot een trekpleister voor high society en benefiet-evenementen. Onze uitstap begint in Monaco Ville, de oude omwalde stad, gebouwd op een hoge rots van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de Middellandse Zee.

Hier kunt u het plein van het Prinselijk Paleis bezoeken en pracht van de ceremoniële wisseling van de paleiswacht aanschouwen. U kan dan verder gaan om het kathedraal te bezoeken waar Prins Rainer en zijn geliefde prinses Grace Kelly begraven liggen. Deze princesprinsesis overigens indoor zeer mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Hierna reizen we per bus door naar Monte Carlo, de beroemdste wijk van het prinsdom, die bekend staat om zijn glitter en glamour, casino, luxehotels en de straten waar de Grote Prijs Formule 1 van Monaco gereden wordt. Hier hebt u de tijd om rond te wandelen of om te shoppen in de meest exclusieve boetieks ter wereld.

DAG 3 – PROEF EN ONTDEK GENUA

Onze uitstap begint met een plezierige en spannende wandeltocht door het historisch centrum van Genua, langs smalle straatjes met ambachtelijke winkels, terwijl we luisteren naar spannende en mysterieuze verhalen. Genua is een stad die men steeds dieperbeter kan leren kennen. Ze is een stad waar men op elke straathoek een nieuwe contrast tegenkomt. “Pittoreske, groteske, adembenemende, heerlijke en plezierige ervaringen staan elke bezoeker op te wachten”, zo omschreef Charles Dickens Genua in 1843, en tot op vandaag is ze een stad vol geschiedenis, nieuwsgierigheid en legendes, die men moet ontdekken. We beginnen onze tocht aan de oude haven, waarna onze gids ons leidt door een doolhof van “caruggi”, kasseinstraatjeskasseienstraatjes waar men maar al te graag wil verdwalen. Hier ontdekken we al wandelend het smakelijkste eten, de beste wijn en de mooiste ambachtelijke winkeltjes die Italië te bieden heeft. Op het einde van de wandeltocht proeven we een wereldberoemde locale specialiteit: de Focaccia Genovese, en leren we verschillende soorten locale wijn kennen.

Dag 4

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. We checken uit en worden naar de luchthaven van Turijn vervoerd om te bekomen van een geweldige citytrip.

Offerte Aanvragen