Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Rome

Rome

Rome is een van de meest betoverende historische steden en een must-see voor Europese reizigers. In de Eeuwige Stad vindt u de meesterwerken van de grootste kunstenaars. Bezoek het grandioze Sintpietersbasiliek, bewonder de kunst van Bottecelli en Caravaggio in Museo e Galleria Borghese, en verken de ruïnes van het antieke Rome.

Dag 1

Aankomst in de luchthaven van Rome en vervoer naar uw hotel aan de stadsrand. Bij het inchecken wordt u door onze Nederlandstalige gids verwelkomd.

Kennismaking met Rome: We beginnen onze rondleiding aan het indrukwekkende Piazza Navona, hier ziet u waarom Rome als openluchtmuseum beschouwd kan worden. Hier treffen we onder andere de kolossale Vierstromenfontein aan. Het fontein werd door Bernini ontworpen om terug op een goed blaadje te staan bij de toenmalige Paus. Vraag gerust aan uw gids waarom de Nijl een kap over zijn kop trekt, wat de betekenis van dat obelisk is, en waarom het plein zo een rare vorm heeft.

Hierna gaan we door naar een van de meest geliefde plekken van Rome, de Pantheon. Deze indrukwekkend tempel is al meer dan 1900 jaar oud en nog steeds een architecturaal wonder. Omdat we dit gebouw ‘s nachts zullen bezoeken is het er rustiger dan gewoonlijk. Zo zal uw gids de ruimte hebben u alle geheimen van dit antieke gebouw te leren kennen, zoals de echte verhaal waarom renaissancekunstenaar Raphael er begraven ligt.

Hierna brengen we een nachtelijk bezoek aan het prachtig verlichte Colloseum om dit gebouw op een unieke manier te ervaren. U krijgt de kans om ‘s nachts de speciale gedeeltes van het Colloseum ‘s te bezoeken, nadat de grote menigte al weg is. Het Colloseum wordt elk jaar door ongeveer vijf miljoen mensen bezocht, maar u mag dit iconisch gebouw op een exclusieve manier te bewonderen. U gids zal u doen huiveren met verhalen uit de bloederige geschiedenis van Rome. Zijn stem zal in het donkere en lege amfitheater nagalmen en de verhalen tot leven brengen. Bovendien is het Colloseum ‘s nachts veel koeler en comfortabeler.

Op culinair uitstap door Rome. Uw ontdekking van het Romeins culinair landschap begint op een van de meest bruisende piazza’s van Rome: Campo De’ Fiori. Terwijl u langs de kraampjes wandelt leert u etenswaren uitkiezen zoals een echt Italiaan. U leert welke producten in het seizoen zijn en wat het belang daarvan is voor de consumenten en de boeren. Onze gids zal u voorstellen aan een familie die al meer dan een eeuw een van de meest succesvolle kraampjes uitbaat. Ze verkopen hun eigen ambachtelijk gemaakte olijfolie en balsamico – uiteraard kunt u dit alles en nog veel meer proeven.

Verder zal een locale foodie zal u alles over Italiaans eten uitleggen. U zult het verschil leren tussen pro crudo en cotto, tussen parmesan en pecorino. Kom te weten waarom u niet automatisch parmesan bij elke pastaschotel opgediend krijgt (zeker niet in Rome) en of mozzarella di bufala nu echt van buffels afkomstig is.

Dag 4

Check-out, vervoer naar de luchthaven en vlucht naar Zaventem

Offerte Aanvragen