Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Toscane

Toscane

Bestemmingen vanuit Brussels Charleroi- Toscane via Bologna

Toscane is misschien wel de grootste bewaarplaats van kunst ter wereld, met werken van de Etrusken, de Romeinen en talloze Renaissancekunstenaars. Hier treft u exclusieve schilderijen, de mooiste beeldhouwwerken, uitgewerkte fresco’s en architecturale meesterwerken aan.

DAG 1 – AANKOMST IN ITALIË.

AanOpde luchthaven wordt u verwelkomd door onze Nederlandstalige gids die met u mee onze privébus zal opstappen naar het hotel in Montectini Terme.

DAG 2 – CHIANTI EN FLORENCE (OPTIONELE EXCURSIE)

Na een uitgebreid ontbijt op het hotel, bezoeken we een van de wijngaarden waar de beroemde Toscaanse Chianti gemaakt wordt. Dit is een van de belangrijkste producten van de regio. U krijgt alles over de verschillende fasen van vinificatie of wijnbereiding te weten, maar ook de antieke wortels van dit proces. Hierna zetten we onze tocht door naar Florence, de geboorteplaats van de Renaissance, de artistieke explosie die het begin inluidde van een van de meest glorierijke periodes van de Italiaanse geschiedenis. Kunstenaars als Michelangelo en Brunelleschi hebben Florence mee op de kaart gezet als een van de meest kunstzinnige steden ter wereld. We zullen over de Pontevecchio (Oude Brug) wandelen van waaruit we een fantastisch landschap kunnen bewonderen.

Na een kunstzinnige dag keren we terug naar het hotel.

DAG 3 – PISA EN VOLTERRA (OPTIONELE EXCURSIE)

Na ontbijt op het hotel, beginnen we onze dag met een bezoek aan Pisa en natuurlijk het Piazza dei Miracoli (Mirakelplein) dat als werelderfgoed beschouwd wordt. Hier staat natuurlijk de wereldberoemde toren van Pisa, die elke dag duizenden nieuwsgierige toeristen lokt. Hierna gaan we verder naar Volterra, een van de best bewaarde middeleeuwse steden, waar we de laatste overblijfselen van de Etruskische beschaving aantreffen. Volterra is ook bekend om haar productie en verwerking van albast, de “steen der Goden”, bekend om zijn lichtheid en helderheid.

Aan het einde van het bezoek, keren we terug naar het hotel.

DAG 4 LUCCA (OPTIONELE EXCURSIE) EN VLUCHT NAAR HUIS

Na ontbijt op het hotel, gaan we op ontdekkingstocht naar Lucca, een van de meest gewaardeerde steden van de regio. Dit is de thuisstad van componist Giacomo Puccini, een stad waar de muziek en harmonie op elke straathoek waar te nemen zijn. We wandelen door de straten van de “stad van de honderd kerken”, met honderden architecturale wonderen die tot verschillende tijdperken teruggaan en over heel het stadscentrum verspreid zijn.

Hierna is er transfer voorzien naar de luchthaven voor de vlucht terug.

EXTRA DAG – SIENA (OPTIONELE EXCURSIE*)

Na ontbijt op het hotel, ervaren we de magie van de stad Siena, bekend om zijn Kathedraal en de Piazza del Campo, waar de wereldberoemde paardenrace “Palio di Siena” plaats heeft. U zal elk hoekje van de middeleeuwse citadel kunnen ontdekken terwijl u door de koperkleurige straatjes dwaalt. U zult verliefd worden op de smaak van de wijngaarden van de Chiantistreek en nooit terug willen.

*5 dagen / 4 nachten-programma: Voor klanten die hun een extra, vijfde dag wensen te boeken, varieert de volgorde van de activiteiten. De programma’s van de vierde en vijfde dag worden omgewisseld, zodat u vervoer naar de luchthaven hebt. (voor het geval u de vlucht en het transfer boekt bij Lido Travel Ltd.)

Offerte Aanvragen