Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Venetie

Venetië

Bestemmingen vanaf Brussel-Zaventem

Ontdek een van de meest fascinerende bestemmingen ter wereld met een citytrip naar Venetië. Met haar idyllisch kronkelende grachten, intieme hoekjes en prachtige historische monumenten, is Venetië de bestemming bij uitstek voor een romantisch weekend of een culturele vakantie.

Bij aankomst in Venetië / Treviso wordt u verwelkomd door onze Nederlandstalige gids, die u zal begeleiden naar het hotel en helpen bij het inchecken. Daar krijgt u een welkomstcocktail en een presentatie van ons gamma excursies. Overnachting in het hotel.

DAG 2 -VENETIË- HET VERHAAL VAN DE LEGENDARISCHE CASANOVA

(optionele excursie)

Na het ontbijt in het hotel, krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan een optionele excursie naar Venetië. Bewonder van de straten en pleinen in de stad van Casanova, ga op zoek naar de mysterieuze legendes en ontdek de oude tradities van dit eeuwig centrum van kunst en cultuur. U wandelt langs door de meest beroemde bezienswaardigheden van Venetië –het Piazza San Marco, de Rialtobrug maar ook de minder bekende, maar even mooie plekken, zoals de Boboli Trappen en de kerk van San Zacharias.
In Venetië zult u ook een van de best bewaakte geheimen ontdekken, de ambachtelijke bouw van de traditionele gondel, die plaatsvindt in een authentiek droogdok.
De beste manier om de lokale tradities te begrijpen is om een glas sprits te proeven, het beroemdste drankje in Venetië, terwijl u geniet van de prachtige zonsondergang vanaf een van de typische tavernes, waar de lokale bevolking zich aan het einde van de dag verzamelt. Laten we klinken op deze unieke ervaring!

Hierna keren we terug naar het hotel in de buurt van Venetië /Treviso.

DAG 3.EILANDEN -DE TRADITIES

(optionele excursie)

Na ontbijt in het hotel, krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan een exclusieve excursie naar de eilanden van de Venetiaanse lagune. Ontdekt de verborgen geheimen van de meesterambachtslieden zoals de glasblazers op het eiland Murano, die voor uw ogen de meest fantastische creaties te voorschijn tovereren, of de de traditionele kantweefsters van Burano die al zittend weven voor hun kleurrijke huizen terwijl hun echtgenoten uit vissen zijn. We bezoeken de plek waar het allemaal begon: het eiland Torcello, de eerste nederzetting van de lagune, dat vandaag slechts 17 inwoners telt. U hebt ook de kans om de beroemde Brug van de Duivel over te steken, waar, volgens een lokale legende, elke nacht de duivel verschijnt. Bereid u voor op dit grote avontuur!

Hierna keren we terug naar het hotel in de buurt van Venetië /Treviso.

DAG 4. LAATSTE DAG – VERTREK.

Na ontbijt in het hotel, wordt u terug naar de luchthaven vervoerd voor uw terugvlucht.

Offerte Aanvragen