Weekendje GenietenWeekendje Genieten
Forgot password?

Verona

Verona

Bestemmingen vanuit Eindhoven
Verona en het Gardameer in Augustus met vlucht naar Bergamo, ticket naar de opera niet inbegrepen.
Het is niet toevallig dat Shakespeare Verona uitkoos als decor voor Romeo en Juliet; de stad staat al eeuwen bekend om haar romantiek, drama en fatale familievetes.

DAG 1 – AANKOMST EN AVONDWANDELING DOOR VERONA (OPTIONELE UITSTAP)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze Nederlandstalige gids, die u zal bijstaan bij de transfer naar het hotel en het inchecken.

Om de romantiek van de stad tot zijn recht te laten komen, gaan we op nachtelijke verkenningstocht door Verona. Al wandelend langs de panoramische route, nemen we foto’s van de verlichte monumenten, zoals de grote Arena.
Genesteld tussen de oude stadsmuren vindt u een schat aan kunst, kleurrijke geschiedenis en cultureel erfgoed die twee millennia teruggaat. In Verona treft u onverwachte, schitterende kunstwerken en monumenten aan die uw verblijf onvergetelijk zullen maken. Deze stad, die behoort tot het werelderfgoed, is over de loop van de eeuwen de inspiratie geweest voor talloze dichters, kunstenaars en beroemdheden. Voor elke reiziger is hier wat wils. Deze stad is een smeltkroes van verschillende culturen, invloeden en tijdsperken – hier komt de Germaanse cultuur in contact met het Klassieke, het Noorden ontmoet hier het Zuiden, en het antieke gaat hier hand in hand met het moderne.

DAG 2 – GARDAMEER (OPTIONELE UITSTAP)

Het wondermooie Gardameer werd door gletsjers gevormd en is het grootste en voornaamste meer van de Voor-Alpen, met kristalhelder water en een gevarieerd landschap met een diverse vegetatie. De Romeinse dichter Catullus had reeds niets dan lof over ‘Lacus Benacus’, zoals het meer toen heette. En nadat de Duitse dichter Goethe in 1781 de schoonheid van dit meer aanprees, zijn steeds meer reizigers voor de charmes van dit meer bezweken.

Het zuidelijk gedeelte van het meer heeft duidelijk een mediterrane toets, met de dromerige heuvels vol olijfgaarden van de Riviera delgi Olivi, terwijl slechts een paar kilometer noordwaarts het landschap drastisch verandert. Daar gaat het meer over in een smalle fjord die door de majestieuse berg Baldo gedomineerd wordt. Dit gebied staat bekend als ‘de tuin van Europa’ omwille van zijn diverse flora.

Hier ziet u omwallingen en kastelen gebouwd op steile rotswanden, terwijl Romaanse kerken en villa’s in Venetiaanse stijl een fantastische dimensie geven aan het landschap vol citroenplantages, olijfgaarden, oleanders, palmbomen en wijngaarden.

DAG – 3 BEZOEK AAN MILAAN EN AFSCHEIDSDINER (OPTIONELE UITSTAP)

Welkom in modehoofdstad Milaan!

We beginnen onze rondleiding in het cultureel en economisch hart van deze stad, aan de Kathedraal van Santa Maria Nascente, ook bekend als Duomo di Milano. Hier schitteren de ivoren, zilveren en gouden kunstwerken van onschatbare waarde die over de loop van de eeuwen door prinsen en edellieden geschonken werden.

Niet veel verder treffen we het 17e-eeuwse Teatro alla Scala aan, een van de beroemdste theaters ter wereld. Hier hebben de grootste componisten – Rossini, Puccini, Verdi, Toscani, om er maar een paar op te noemen – hun meesterwerken gedirigeerd. Tussen het Plein van de Duomo en Piazza della Scala in, vindt u de Galleria Vittorio Emanuele ll, een imposante overdekte passage met glazen koepel in eclectische stijl, die nu een winkelcentrum is, waar u exclusieve boetieks kunt bezoeken. We bezoeken ook het Castello Sforzesco, oorspronkelijk een militair gebouw dat nadien werd omgebouwd als luxeverblijf voor edellieden. Tegenwoordig zijn er verschillende musea in gehuisvest.

In het naburige park treffen we La Trienale di Milano aan, een museum voor design en hedendaagse kunst, met een permanente tentoonstelling gewijd aan Italiaanse ontwerpers. Verder naar het oosten treffen we de Basiliek van Sant’Ambrogio aan, de tweede belangrijkste kerk van de stad.
Milaan is de droomstad van elke shopper. Of u nu op zoek bent naar de flagship-stores van bekende ontwerpers, antiek, woonaccessoires, tweedehandskleding of ambachtelijke producten, Milaan heeft voor elk wat wils. Uiteraard zal er hiervoor tijd zijn.

Verder mag u de kans niet missen om door de Brerawijk te kuieren. Wandel door pittoreske straatjes met schattige winkeltjes en restaurantjes op elke straathoek. Hier treffen we de Brera Pinacoteca aan, een uitgebreide verzameling kunstwerken van Caravaggio, Raphael, Rembrandt en Tintoretto, om een paar op te noemen.

‘s Avonds mag u ons afscheidsdiner niet missen, met verrukkelijke regionale gerechten en locale wijnen, maar bovenal de muzikale en gemoedelijke sfeer die eigen is aan al onze tours.

DAG – 4 (EXTRA DAG) TRENTO (OPTIONELE UITSTAP)

Wie voor een extra dag kiest, kan met ons op nog een uitdagende uitstap. Genesteld in het hart van de imposante alpen, op enkele tientallen kilometers van het Gardameer, vinden we de stad Trento, die er al staat sinds de tijd van de Romeinen. Veel historische voorwerpen en gebouwen zijn intact gebleven. Zo zijn er de opgravingen van Romeinse villa’s en straten onder Piazza Cesare Battisti. Hier bezoeken we de beroemde vroegchristelijke kathedraal en het duistere maar imposante Kasteel Buonconsiglio met de ontzaglijke Torre d’Augusto, V-vormige kantelen, Gotische ramen, en een elegant Venetiaans paleis.

Piazza del Duomo is een gezellig plein omgeven door kleine winkels en restaurants. Centraal staat de barokke fontein van Neptunus, een toespeling op Tridentum, de Romeinse naam van de stad. Hier treffen we Palazzo Pretorio aan, de vroegere ambtswoning van de aartsbisschop, waar tegenwoordig het Diocesaans museum gevestigd is, een tentoonstelling van sacrale kunst.

Vanuit de bovenste verdieping hebt u een prachtig zicht op het hele plein. Hiernaast vinden we Torre Civica, gebouwd in de 13e eeuw op de resten van een Romeinse poort. In een doolhof van smalle straatjes, steegjes en pleintjes vinden we sporen van de rijke geschiedenis van deze stad, met gebouwen in Renaissance-, Barok-, of Gotische stijl. Hier in het hart van de stad treffen we ook de gezellige kerstmarkt aan. De sfeervol verlichte gebouwen fonkelen warm boven de gletsjervallei. Tegelijk zorgen de aroma’s van de lokale keuken en de rijke wijntraditie van de regio ervoor dat dit ook een winterbestemming bij uitstek is.

Om de omgeving van het meer ten volle te appreciëren, moet men zeker een bezoek brengen aan de stad Sirmione, reeds in de oudheid geprezen door de dichter Catullus als ‘Parel onder eilanden en schiereilanden’. Sirmione is een historische stad, gebouwd op het uiterste punt van een schiereiland, midden in het meer. Al sinds de tijd van de Romeinen is het een gerenommeerd kuuroord, met thermische baden en de bergen als achtergrond.

De stad wordt door het dertiende-eeuws kasteel Rocca Scaligera overheerst en met een slotgracht waar majestueuse zwanen dagelijks patrouilles uitvoeren. Langs een scenische route gaan we naar de Grotto van Catullus – de woning van deze beroemde dichter, die volledig omgeven is door ruïnes en olijfgaarden.
Nadat u de pracht van het Gardameer hebt kunnen innemen, zal uw Nederlandstalige reisgids u per autobus naar de luchthaven vergezellen.

Offerte Aanvragen